ROADTRIP AUSTRIA'23 II

0
ROADTRIP AUSTRIA'23 II
VIENA I TORNADA


Dia 9 d'agost. Krimml-Zell am See-Ferleiten (Peatge Grossglockner)
trajecte 75 km.

Cascada de Krimml

📍Krimml. Park Nacional de Hohe Tauern

🚶 La ruta son 6 km. Tres de continua pujada i tres de baixada
🚙 Pàrquing en la entrada mateix. Està permesa la pernocta si veniu en Ac.
Encara que l'alçada total es 380m, aquesta està dividida entres tres salts més petits.


Per recorre-la hi ha un sender paral·lel de fàcil accés amb un desnivell de 431 m. No oblideu una capelina. Encara que no plogui si es apropeu a la vora dels miradors la pluja es constant.

💵 Preu 8€ adults 4€ nens (pagament en efectiu)

Aquesta es la cascada més alta d'Àustria i una de les més gran d'Europa. Tot i que per nosaltres la cascada més bonica es la de Stuinbenfall, aquesta es de obligada visita.





Zell am see.

 Preciós poble, envoltat d'un meravellós llac. Molt recomanable donar la volta al llac en bicicleta.



A sota teniu l'enllaç a la ruta de uns 12 km, completament plans.
Es una zona bastant turística i el que més ens va agradar ets l'ambient que es respirava amb música en diferents llocs i molts restaurants i paradetes per gaudir de la Gastronomia local.


 
Ruta en bici al voltant del llac

El final del dia acabarem pernoctant al peatge de la carretera de Grossglockner, per demà recórrer-la i gaudir de les seves vistes.
                                                   
Pàrquing Peatge
Dia 10 d'agost. Ferleiten (Peatge Grossglockner)-Gosausee
trajecte 110 km.

Carretera alpina del Grossglockner.  Großglockner Hochalpenstraße



La carretera alpina Großglockner Hochalpenstraße,de 48 km. al bell mig del cor del Parc Nacional Hohe Tauern, porta a la muntanya més alta d'Àustria, el Großglockner de 3800 metres.

Un petit exemple de les corbes de la carretera

La més famosa de les carreteres alpines dels Alps Orientals s'obre pas a través del singular entorn de muntanya i amb un desnivell de 1500 metres que faran les delícies d'alguns, però que teniu que anar en compte amb la baixada ja que es molt possible que patiu un escalfament dels frens (es recomanable, sobretot a gran vehicles, anar fent parades).

Recordeu que l'entrada es només per un dia i no es possible ni la pernocta en autocaravana, ni en un altre establiment.
 Aquí teniu la pagina oficial amb els preus :
 Les opcions en aquest indret son diverses però la primera es gaudir de les vistes i de la carretera. Tot i que el dia comença tapat, aviat podem comença a gaudir de tota la vall amb les muntanyes nevades en els seus pics.


A part dels diferents miradors i possibles parades que es pugin fer, la visita obligada es el centre de visitans
Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, on primer haureu de deixar el vehicle al enorme pàrquing, i allà trobareu punts de restauració, botigues de souvenirs, museus, informació i sobretot es el punt d'inici de rutes, entre elles la més destacada, la glacera més llarga d'Austria,  Pasterze.

 La visita a la glacera es pot realitzar de dos formes: Baixant pel funicular  creat per aquest fi i que en el seu moment arribava als peus d'ella. Per desgracia la  glacera ha retrocedit varis kilòmetres i la resta la hem de fer caminant.  Sinó voleu utilitzar al funicular podeu baixa per una escala en ziga-zaga fins on et deixa el funicular i la resta a peu. Al començament de l'escala hi ha un rètol que marca dos hores, més dos de tornada aproximadament.
 També podeu gaudir una estona de les marmotes que trobareu fàcilment per tot l'endret.

  I com no, contempla la majestuositat del pic més alt 
d'Austria, Großglockner, sempre nevat i una excursió per als més expert amb un refugi al seus peus que podeu observa amb els diferents telescopi que estan a l'abast de tothom.
Vistes del pàrquing

Símbol de la zona i del restaurant



GOSAUSEE


Encara en dona temps d'arribar a pernocta a prop d'aquest magnífic llac, on acabarem la tarda fent la volta sencera i gaudir d'una posta de sol meravellosa.



A part de ser indispensable donar la volta a llac, que es pot tarda 1 hora aprox. Hi ha diferents activitats per fer a la zona. Des de submarinisme al llac, agafar el funicular i fer alguna ruta d'alta muntanya, i per als més experts en el mateix llac hi ha una via ferrata que comença en el mateix llac.
 L'aparcament es gratuït i tot i que nosaltres no vam tenir problemes, si que al mati següent enseguida es va omplir de gent per gaudir de les diverses activitats de la zona. També hi ha un restaurant amb vistes al llac i la possibilitat de llogar patinets d'aigua.
 Una visita molt recomanable.

Camí que voreja el llac
i per on passa la via ferrata





Dia 11 d'agost. Gosausee-Hallstatt
trajecte 25 km.

Hallstatt

Poques coses hi ha que dir de aquest idíl·lic poble, considerat el poble més bonic al costat d'un llac. 
 No li falta raó i no et defraudarà. Nosaltres varem aparcar en l'única àrea que hi al voltant. A tres kilòmetres del poble per la part surt. Ho vam intentar pel nord, i tot i que vam trobar aparcament no hi carril bici, ni de vianants i ho vam considerar perillós.

 Aprofitem les bicicletes i el carril bici per anar cap al poble. Abans d'arribar ja trobem una bonica foto del poble i del llac. Encara que no es la icònica foto, també es molt maca.

#tipviatjer. No us perdeu el Schaum rollen, un dolç típic en forma de tub,farcit de crema de llet.


Després recorrem els petit carrers fins arribar a la Marktplazt, on hi trobem la bonica plaça envoltada de fantàstiques cases de colors que fan un conjunt inoblidable.

Avancem fins a la sortida del poble per la part nord i aquí si que arribem al mirador on fer la famosa foto del poble i la seva església. 

 Per dinar ho varem fer al quiosc de menjar, hi ha que els restaurants tenen uns preus desorbitats i no em va sembla gens dolenta el menjar en aquest lloc. Varem provar el plat típic d'Austria, "schwitzel mit pommes", una escalopa de vedella o porc amb patates, el  que ve a ser un menú infantil a Barcelona!!!!


 Després vam tornar a l'àrea per gaudir d'una tarda relaxant amb bany inclòs.




Per la tarda tornem a visitar el poble i pugem al mirador "Hallstatt Skywalk Welterbeblick Aussichtsplattform. Aquest mirador es pot arribat o bè caminant o bè agafar el funicular des de Hallstatt. Nosaltres ho fem caminant, més que res perquè el funicular ja esta tancat. Les vistes son fantàstiques tot i que el sol ja esta a punt de desaparèixer.




Quan tornem al poble es trobem amb la sorpresa que pràcticament esta buit. Poc turisme hi ha de nit i ens costa troba un restaurant on sopar. Ho acabem fem a una pizzeria, on com no podia ser d'un altre manera ens cobrem en metàl·lic. #tipviatjer. Prepareu bastant diners en metàl·lic. En pocs llocs es pot pagar amb targeta 
sorprenent-ment.



Hallstatt Skywalk Welterbeblick Aussichtsplattform



Dia 12 d'agost. Hallstatt-Mauthausen-Dürnstein
trajecte 250 km.
Mauthausen.
Aquest era una visita que ens portava dubtes. Per una part no ens veiem en cor de visitar-ho i per l'altra no volien perdre la oportunitat d'estat a un lloc històric i viure de prop l'holocaust que es va viure dins.

 Al final ho vam visitar i només faré 4 apunts del espai.
L'entrada es lliure. Només cal pagar si vols unes àudio-guies amb l'idioma que correspongui. Aquest àudio-guia et va explicant els diferents punts senyalats repartits per tot el camp.


 Es una bona referència per poder veure la grandesa del desastre i imaginar-s'he com de insignificant va ser la vida per als "enemics" del tercer Reich".
 Tot i el record de les escenes que en el seu moment van passar allà, crec que es una visitar indispensable per no oblidar la memòria històrica que sembla que al nostre país no volem recordar.
Dürnstein.
 Continuem la ruta cap a la capital. Teniem la opció de fer una parada en la monumental Abadia de Metz, molt aconsellable, però preferim tindre la tarda lliure i arribem a la vorera del Rhin per gaudir de les boniques vistes del poble de Dürstein amb el majestuós Rhin.

Aquesta es una zona vinícola, i es plena de petits celler on poder fer tastes i visites. Nosaltres pernoctem amb una acollidora àrea, on travessa una via verda. En aquest punt també es podem fer mini creuers per Rhin. Es una bona opció per veure els pobles des de el riu.






Dia 13 d'agost. Dürnstein-Viena
trajecte 83 km.
Viena.
 Avui arribem a Viena, amb el dia més calorós del viatge. Trobem una plaça a l'àrea de la ciutat, tot i que quasi esta plena, ens trobant un racó. Al dia següent, ens adonem que encara cabia més vehicles en més racons.
 Aquí ens adonem que encara ens falta molt per ser europeus. La forma de paga es fa a traves de una bústia on molt amablement deixaràs els cost de la estada. Ningú t'ho revisa. Crec que això no funcionaria a Espanya, encara que tornem a patir el "no card, only cash" una mica pesat que ens segueix tot el viatge.
 Decidim anar amb bicicleta, cosa que ens penedim ràpidament. El centre esta bastant lluny i la tornada se'ns farà pesada.
 Lo bo de anar en bici es que passem per barris o d'una altre forma no haguéssim passat i no haguéssim gaudit de per exemple una festa multicultural amb musica i menjar que ens varem trobar.

Continuem fins al centre, però primer ens trobem els majestuosos jardins del palau de Schönbrunn. Com no podia ser d'un altre forma fem una passejada per acolorits jardins.



Palau des de diferents perspectives



Tornem agafa la bici fins al centre i aparquem al costat de l'òpera i agafem el famós carrer, Kärntnerstraße, que ens porta a la famosa catedral de Sant Esteve.

Per acaba el dia, fem un tradicional parada per menjar les típiques salsitxes a Bitzinger, això sí, després de mitja hora de cua. Mereix la pena, el sabor es sorprenent....


Dia 14 d'agost. Viena-Viena
trajecte 0 km
 Després de l'experiència d'ahir, avui decidim anar en transport públic fins al centre on tenim reservat un free tour. Nosaltres sempre aconsellem fer-na un a les ciutats gran per situar-nos en la ciutat.



 Fem el free tour pel centre i veiem els edificis més emblemàtics.

Un cop acabat ens dirigim a fer un àpat al mercat més característic de Viena, el Naschmarkt. Flors, carn, pa i tota mena d'aliments es donen cita a Naschmarkt, el mercat més conegut de Viena, un mercat que s'està celebrant des del segle XVI.


La veritat es que es una delícia passeja entre parades i restaurants i gaudir dels diferents aromes i colors que l'envolten.

Un cop dinats ens dirigim a veure Hundertwasserhaus.

Hundertwasserhaus és una de les principals atraccions de Viena i forma part del patrimoni cultural austríac. La forma i els colors dels inimaginables edificis conviden a somiar que és possible canviar el món.





 Al costat dels edificis també es pot visitar un bonic centre comercial realitzat en el mateix estil (Hundertwasser Village), a més del Museu Hundertwasser on s'exposen les obres de l'original artista.


Per acabar el dia ens dirigim al emblemàtic parc del Plater amb la no més emblemàtica nória.


 Ens recorda una mica al parc d'atraccions del Tibidabo, amb atraccions de dècades passades i una barreja de noves atraccions.

No podem evitar pujar a la nória tot i que el preu es una mica disparat 13,5 € per persona. 


Les vistes son extraordinàries i podem contemplar tota Viena i tot el parc.



No deixem l'oportunitat de pujar alguna altre atracció.


I aquí acaba la nostre visita a Viena. Ens dirigim a l'àrea on passarem la nit per anar cap a Munich l'endemà.

Aquí teniu l'enllaç de l'àrea. http://www.reisemobilstellplatz-wien.at/

Dia 15 d'agost. Viena-Munich
trajecte 422 km
Munich

Ja estem de tornada i tenim en l'agenda parada obligada a Munich, la capital de Baviera. L'auto la deixem aparcada en un pàrquing P+R, recomanat per un amics. La veritat que es un encert, per 2€ 24 hores, estem en una zona tranquil·la i al costat de la línea de metro (Studentenstadt) que ens porta directament al centre.
Munich ens rep amb una mica de pluja, però no podem deixar de gaudir d'una ciutat plena d'activitat i extraordinaris construccions. Arribem just per veure el carilló en acció en el cor de la ciutat, la famosa i extraordinària Marienplatz.



Després de gaudir de la impressionant plaça ens endinsem en el centre neuràlgic de Munich i gaudir dels diferents edificis i places que l'envolten.


Ja hem fet set per anar a la més típica taverna Muniquesa, H
ofbräuhaus


Hofbräuhaus
Aquesta cerveseria mereix una petita explicació per lo famosa i tots els esdeveniments que han passat entre les seves parets.

Els seus orígens es remunten a 1589, quan el gran Duc Guillermo V va establir com a proveïdors de Weissbier a la família Wittelsbach.

L'any 1896, la fàbrica es va traslladar a la ciutat de Haidhausen. Al setembre de l'any 1897, es va fundar una nova seu de la cerveseria Hofbräuhaus, amb el disseny del famós arquitecte alemany, Max Littmann, fent d'aquesta construcció un dels seus èxits més importants.


L'aforament de la cerveseria és de més de 1200 persones i al soterrani hi ha capacitat per a unes 900 persones més.

Aquest lloc ha estat la seu de la vida política i popular. L'any 1919 es va fer la proclamació de la república soviètica de Baviera en un dels salons.


Com a curiositat, cal dir que Lenin era un dels visitants que més freqüentava aquest lloc o que l'any 1935, el compositor Wilhelm Gabriel, va compondre un tema dirigit a aquesta cerveseria que porta per nom el Hofbräuhaus-Lied.

L'any 1920, aquesta cerveseria va ser triada pel partit obrer alemany per poder proclamar el famós programa anomenat dels 25 punts, pel qual es va regir el partit nazi. 

Es diu que Adolf Hitler va tenir l'oportunitat de donar els primers discursos en públic als imponents salons d'aquesta cerveseria. Tot això va ser l'origen i el naixement del partit nazi, una època fosca d'Alemanya que tothom vol oblidar.



Després de refrescar-nos per fora i per dins anem a la zona més allunyada del centre a gaudir d'un espectacle únic. Surf en un riu, l'ola del canal del Eisbach.

Si, en mig de la ciutat podem surfejar tot l'any amb una ola creada artificialment en aquest canal i que fa les delícies del millor surfers i turistes.




Més informació en aquest article La historia de l'ola del canal del Eisbach

Just al costat del canal també trobem una altre espectacle digne de veure i es el bany que fan al canal els vilatans de la ciutat i es deixen portar per la corrent. Nosaltres no vam veure gaire perquè el dia estava núvol, però algun hi havia.


Per últim acabem el passeig contemplant la posta de sol des de uns del parcs més grans d'Europa, el parc dels jardins anglesos.


De tornada fem un sopar típic a la no menys típica taverna, Schneider Bräuhaus München



Dia 16 d'agost. Munich-Stein am Rhein-Rheinfall 
trajecte 317 km
 Tornem a Munich per pujar a la torre de l'església de San Peter, on desprès de pujar 300 esglaons

ens trobem a 56 metres amb una vista de 360º de tot Munich, inclos la famosa Marienplatz i l'ajuntament.





Stein am Rhein.
Deixem Alemania i entrem a Suissa, just a la frontera  per visitar un encantador petit poble a la vorera del Rhin. 
 Al lloc on el llac Constança es transforma novament al Rhin hi ha la petita ciutat de Stein am Rhein, famosa per posseir un casc antic ben conservat, amb façanes amb frescos exteriors i cases amb entramat de fusta.



Tot això la va fer mereixedora el 1972 del primer premi Wakker, lliurat per la Societat de Patrimoni Suís.
 Desprès de gaudir del patrimoni d'aquest poble encara ens donar temps de acabar de despedir el sol amb un bany al Rhin.




La nit la passarem al pàrquing de las cascades del Rhein, Rheinfalls on poder fer una rapida visitar de nit gratuita amb les llums que encenen.




Dia 16 d'agost. Rheinfall-Schaffhausen-Serrières-en-Chautagne
trajecte 389 km

Rheinfall.

De bon matí fem la visita amb llum natural per contemplà aquest espectacle que les fotos no fan justícia a lo impressionant que son. Tot i que no son molt altes, uns 150 m. si que son les més amples i grans d'Europa i baixa fins al balconet per veure passar l'agua per sota es una sensació única.
 També hi ha la possibilitat de anar a la petita illa per uns vaixells que surten des de l'altre canto. Nosaltres ja fa uns quants anys ho varem fer i aquesta vegada ens conformem des de el balconet. Passeigs en barco a Rheinfall.

Schaffhausen o Escafusa

Agradable sorpresa que ens trobem amb aquest poble. Tot i que la zona es coneguda per les cataractes del Rhin, es de visita obligada perdre'ns pel seu casc antic per veure els seus edificis amb els clàssics finestrals o els seus carrers plens de fonts.



Gaudir dels palauets amb les parets exterior plenes de frescos

La façana de la Casa del Cavaller o Haus zum Ritter llueix els frescos més importants de l'època del Renaixement al nord dels Alps. Els frescos originals de Tobias Stimmer van ser retirats el 1935, conservats i traslladats al Museum zu Allerheiligen. Les pintures de la façana mostren i ressalten les virtuts burgeses.
Fortalesa Munot.
 Però si per alguna cosa destaca aquest poble es per la seva fortalesa circular. 

Des de el centre del poble una empinada escala envoltada de vinyes ens pujar a la planta baixa d'aquesta fortalesa on podem veure una galeria voltada i una magnifica escala de cargol que ens porta a la terrassa superior.




Un cop a dalt podem gaudir de la seva terrassa que es utilitzada per festivals i diverses activitats pel poble. Però destaca les magnifiques vistes del poble i del seus voltants.

 

De baixada podem veure els cérvols que hi ha en els jardins interior i torna a contempla l'edifici des de un altre punt de vista.



Un cop a baix ens anem fins al riu per gaudir de la seva vista des de lluny.

#tipviatjer. Si aneu a l'estiu no podeu deixar de anar a fer-se un bany a les piscines naturals del Rhin o Rhybadi.

Rhybadi Schaffhausen

 A la piscina Rhybadi de Schaffhausen podeu refrescar-vos mentre gaudiu de les millors vistes de la fortalesa Munot. Aquesta meravellosa piscina natural envoltada per una estructura de fusta és des de fa més de 140 anys el lloc de bany preferit dels habitants de Schaffhausen i la piscina natural tancada més antiga de Suïssa. Un es podria deixar arrossegar pel corrent del riu per sempre mentre contempla la fortalesa Munot, que des d'aquest angle es veu especialment espectacular



Ja estem de tornada i parem a un poblet amb llac de França que sense quasi volgué es converteix en un gran descobriment. Serrèrres-en-Chautagne.
Dia 17 d'agost. Serrières-en-Chautagne-Bourg-Saint-Andéol
trajecte 267 km

 Ahir per la nit no vam poder descobrir la magnitud de la bellesa d'aquest lloc. Una increïble àrea de Autocaravanes al costat d'un paradisíac llac on passarem el dia de relax. El despertat es tranquil i el bany el fem pràcticament sols, fins que avança el dia i començant ha arribar vilatans i turistes per omplir poc a poc la vorera i el restaurant del llac.





Per la tarda fem via fins parar per sopar i buscar una àrea on pernocta.

Dia 18 d'agost. Bourg-Saint-Andéol-Llança
trajecte 358 km
Dia de carretera fins arribar a Llança i tenir la sort de trobar un lloc a l'ombra en l'aparcament dedicat a les Ac. que l'ajuntament a autoritzat a Llança. Escara som a temps de anar a fem un tomb i veure una de les millors cales de Llança, Platja Cau del Llop.
Tornem al centre del poble per sopar al costat de la platja i pujar a l'illa del Castellar i poder gaudir de unes extraordinàries del port i del poble.




Dia 19 d'agost. Llança-L'Hospitalet
trajecte 164 km
L'últim dia al passem relaxats a la platja. A primera hora faig un tomb per les cales del nord, entre les que destaca, Cala Bramant, Cala Grifeu i tantes....





I fins aquí el roadtrip d'aquest estiu. A pensar-hi amb el viatja de l'any que bé...

Més info en👇





Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)