PONT DE LA PURISIMA. COLLIURE-BARCALES-GORGUES DE CARANÇA-PUIGCERDA

0

PONT DE LA PURISIMA.
COLLIURE-BARCARES-GORGUES DE CARANÇA-PUIGCERDA




Dissabte 4 de Desembre. L'Hospitalet- Colliure

trajecte 200 km.

Aquest pont de la purísima l'aprofitarem per anar a terres franceses i gaudir de la Village de Noël de Le Barcarès, tot i que amb petits es disfrutar més, es una bona opció visitarla al menys un cop.

Aquest primer dia farem nit a Colliure, un magnífic poble que aconsellem visitarlo al estiu per gaudir de les seves platges i els seus colorits carrerons.

Nosaltres passarem la nit al pàrquing superior i baixarem al poble caminant. Hi ha un bon tros que s'ha acentúa després per la pujada. Recorda que al estiu tenim busos llançadora gratuits des de l'aparcament.

També es molt conegut perque aqui es trobem les despulles de Antonio Machado.


Tomba de A. Machado





Diumenge 5 de Desembre. Colliure-Le Barcarès

trajecte 43 km.

Un cop esmorzats continuarem ruta fins a Barcarès encara que amb retràs arribem a primera hora de la tarda amb molt de fred i vent. Aparquem a l'area del poble, que tot i esta lluny ho preferim per no tenir la seguretat de poder aparcar en el aparcament al costat de la "village". Informar que hi ha un trenet que fa el recorregut des de l'area a la Village, gratuit, pero nosaltres ho deixem per la tornada i fem el camí passejant (deu ni do, quasi 4 km, 45 min.)

 Desprès de fer la pertinent cua per treure les entrades ens disposem a creua l'entrada i entrar en aquest mon de magia i de llum.  La veritat es que hi ha molta gent i la majoria catalans.
 Ja estem a dins, La primera foto, com no ha de ser amb el nom enllumenat de 
BARCARES 2022, difícil fer la foto sols!!!

Desprès s'ha endinsarem en el laberint de abets i figures de disney fetes de llum. Aquest lloc es dels més fotografiats.
Una de les milers de figures que trobarem


 A la sortida del laberint poder gaudir de les diverses atraccions: noria, carrusels, trens, quads, així com també dos pistes de gel.
 Un altre parada obligatoria es la pujada al vaixell Lydia, simbol de la fira. A dalt trobareu restauració, fira de joies, figures d'animals  i una gran vista de tota la fira.

Continuem passejant i no podem deixa de fer una parada en el gran sortit de restauració per fer un crep calentet.  Per als més petits tenim la casa de Pare Noel que nosaltres evitarem, per entrar en el museo de les figures de gel. 

 A grans trets aquestes son les opcions que tindreu a la fira. Depenen del temp i diners podeu passar més o menys estona i també de com aguanteu el fred, perquè nosaltres vam passar bastant i amb molt de vent.

 Amb molt bona nota ens disposem a tornar cap l'area on passarem la nit i amb la sort que només sortir ens trobem el trenet que ens portarà ara si, fins allà.

Dilluns 6 de Desembre. Le Barcarès-Gorgues de Carança

trajecte 86 km.

Un cop llevats i esmorzats agafem carretera per anar direcció pirineus. El primer poble on parem es Prades per fer un tomb. El poble ens defrauda una mica, ja que te poc encant a part de alguna referencia als dos exiliats famosos que van estar-hi, Pau Casals i Pompeu Fabra. Si que es una referencia com a punt de sortida de rutes cap al Canigó.

Com estem a ganes de trepitja muntanya ens dirigim al poble del Catllar una farem una petita ruta per visita Catllar saut grand o Gran Salt.

Catllar saut grand


Vistes del Canigó nevat
La següent parada la farem en el turístic i bonic poble de Vilafranca de Conflent.

Aquest es un petit poble fortificat i declarat com Les Plus Beaux Villages de France un dels pobles més bells de França. on podeu visitar les famoses muralles, el fort Liberia i el subterrani conegut com a «de les mil escales» que enllaça el poble amb el fort.



La Cova de Canalettes a 1 km. Les entrades al poble o passetja per els seus carrers plens de tendes de artesania local. També aconsellem, agafa el Train Jaune o Tren Groc. Aconsellem el tram que va des de Vilafranca, fins a Mont-Louis. Es un recorregut espectacular travessant les valls del pirineu i gaudin de paisatges encisadors. Nosaltres aquesta vegada no el gafem, ja que ho vam fer fa uns anys quan estaven a la Cerdanya.

Un cop feta la vista pertinen, dinem i ens dirigim a la parada final del dia. L'area on passarem la nit a la boca mateix d'on començarem demà la ruta de les Gorgues de Carança.   Parking gorgues.
 Encara ens dona temps a fer una ullada al començament de la ruta per demà.

Dimarts 7 de Desembre. Gorgues de Carança-Puigcerdà

trajecte 47 km.

Com deien ens llevem per fer la bonica ruta de les Gorgues i els seu paisatge meravellós.


Impressionant ruta per les gorgues de Carança on podem gaudir d´un paratge meravellós. Iniciem la ruta al pàrquing de pagament que ens dóna accés a la mateixa entrada de la ruta. També es pot accedir a traves del "le train jaune" o tren groc, que té una parada al costat del aparcament. En el nostre cas la ruta la fem en el sentit de les agulles del rellotge, i comença al final del aparcament passant per sota d'una roca excavada. Agafem el camí paral·lel al riu que de mica en mica anirà agafam alçada i podem contempla la maravillosa vista de la cornisa per on passarem a la tornada.


Per aquí pugem a la part més alta del recorregut

Un cop a la part més alta, tornem a baixa per recorre diverses passarel·les i creua diverses vegades el riu per ponts molt divertits. Un cop arribat al últim pont nosaltres donem la volta.




Podem veure alguna de les moltes passarel·les i ponts que creuarem


El camí continua fins al refugi i llacs, però la part més divertida ja l'hem fet. Ara queda descaminar un tros de sender i fer el tros més extrem. En aquest canto del riu passarem per una cornisa excavada a la roca. Aquesta part no es apte per gent amb vertigen i hem de tenir molta cura si anem amb nens.


Impressiona o no ?



Un cop acabada aquesta part seguim el camí i quan ja torcem cap a la esquerra trobarem un corriol que ens baixarà fins al aparcament on hem començat la ruta. Aquesta ruta te un desnivell de uns 300 m i no el desnivell que marca la ruta en la descripció. Si be la ruta es pot considera fàcil, la hi marcat com a moderada per el nivell de perillositat i de vertigen que puguin tindrà algunes persones.
 
Un cop feta l'excursió i encara es d'hora, anirem a fer una escapada a unes termes naturals per donar-nos un banyet en plena natura. Agafem la carretera direcció Puigcerdà i als pocs kilometres passen Fontpedrouse i a la sortida agafem el desviament cap a Prats-Balaguer i Banys de Thomas (Aquest son privats). Aquesta carretera es més estreta, continuem uns 2 o 3 kilometres i veurem que hem arribat perquè en un revolt trobarem un munt de cotxes aparcats. Teniu en compte que fora de aquest revolt a la carretera no es pot deixar el vehicle, hi ha senyal que ho prohibeixen.



Un cop aparcats ens acostarem al revolt i veurem com la pista comença allà i sobre uns 20 minuts anirem baixem fins trobar els banys. A tenir en compte en la época de l'any que aneu. Nosaltres la baixada es la vam trobar amb molts trossos glaçats i molt relliscosos. L'olor del aigua sulfurosa els delatarà.  Els banys son unes petites piscines naturals que es formen es diverses grades a llarg del rierol, amb una aigua que surt a uns 60º i que anira refredant-se fins arriba freda al riu principal. En aquest banys es practica el bany natural ( sense roba) tot i que no es obligatori i ens trobem amb gent amb banyador i sense. També es possible arribar per un altre ruta des de el camping, encara que es més llarga també ho aconsellem i evitem problemes amb l'estacionament.




Per avui ja tenim prou. Agafem la carretera i arribem a Puigcerdà o soparem i passarem la nit. Aquesta vegada la visita es curta, pero no oblideu fer una volta per el bonic estany de la població, gelat en aquest dates.





Dimecres 8 de Desembre. Puigcerdà-L'Hospitalet

trajecte 151 km.

Avui acabem el viatge sortint d'hora, ja que veiem que començar a nevar i ens afanyem per sortir de presa i no haber de ficar les cadenes. Un cop a la carretera no hi ha problemes hi tornem a casa per dinar.


Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)