ESCAPADA A SALERNES-SANTA PAU-PALAMOS

0

ESCAPADA A LA GARROTXA-PALAMOS






Aprofitarem el dia de lliure disposició que te la dona per agafar un dia de festa i anar a veure un dels llocs que tenim pendents de fa temps però volem anar fora dels caps de setmana per no trobar tanta gent, Sadernes. Recordar que l'aparcament per fer la ruta necessita reserva en aquesta web.👉reserva previa para acceder al área de acogida de Sadernes, encara que nosaltres no ho necessitem al ser dia feiner.

Aquesta escapada la farem amb els nostres amics Jose i Eva i després s'hi afegiran Valen i Pili.

Dijous 2 de Juny. L'HOSPITALET-CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

Trajecte 121 KM.

Aquest dijous sortirem tard, però la intenció es arribar a la zona avui per demà poder estar ben d'hora a l'aparcament de Sadernes. 

Amb aquesta premissa sortim per arriba a sopar al aparcament en front del riu i amb unes vistes esplèndides de Castellfollit, encara que avui quan arribem no podem veure-las. A prop de les 23:00 es quan arribem i rodejats d'un parell de campers passem la nit molt tranquils.


                           

Divendres 3 de Juny. CASTELLFOLLIT DE LA ROCA-SANTA PAU

Trajecete 53,9 km.

Ens despertem amb un paisatge meravellós. Estem a la faldilla del poble i es la millor vista del petit poble.


També tenim al riu, però cal caminar un parell de minuts per prendre aquesta magnifica foto.
Un cop esmorzats fem via cap l'aparcament de Sadernes. 
Avui farem una ruta que teníem pendent des de fa temps. Aprofitem que tenim tres dies de festa i un divendres laborable per pujar.
 Encara que es dia laborable per la majoria, es festiu per el mon de l'ensenyament i es nota al pàrquing que no estem sols.
Recordar que en temporada alta i cap de setmanes cal reservar per accedir a l'aparcament.
La ruta li hem ficat moderada per ser una mica llarga, però el camí a part de ser una mica llarga no presenta cap dificultat a excepció del tros que va des de El Gorg Blau al Salt del Brull que s'hi accedeix a traves del riu amb la dificultat que representa. En alguns llocs les pedres llisquen molt. Segurament sense banyet el temps de ruta es redueix considerablement a 4 o 5 hores.
La ruta comença a sota del aparcament i simplement tens que seguir el camí i les marques verdes i taronges.
El primer lloc destacable es el pont de Sant Valentí.

 A partir d’aquí ja estaràs en contacte  molt directe amb la riera de Sant Aniol.
SENDER QUE COMENÇA AL COSTAT DEL PONT

Un altre punt destacable es la presa del Gomarell.

 Continuarem el camí que anem travessant el riu en diverses vegades.


 Abans de arribar al punt on trobarem un contenidor amb bosses de terra on ens demanant si podem ajudar en la reconstrucció del refugi i anar pujant-les.



Seguint el camí arribem al pont, indicatiu que estem a prop de l'ermita. Un cop al refugi, no abans dipositem les bosses que portem i podem refrescar-nos a la font i continuem fins a la propera parada, el Gorg Blau.

                                   

Ermita de Sant Aniol

REFUGI
Per accedir al Gorg hi ha que baixa un sender una mica difícil però el resultat mereix la pena. El gorg Blau i els seus meravellós colors brillant al sol. Aquí es on es queda la majoria de la gent però nosaltres continuem per la riera fins al destí final. El Salt del Brull. En aquest cas estem sols i això li dona un plus de bellesa. Aquí es on fem el banyet corresponent i tornem desfent el camí. Hi ha una opció més llarga per el Salt de la Novia, que nosaltres desestimen.
VISTA DEL GORG BLAU DES DE EL SENDER




SALT DEL BRULL

CAMI DIRECCIO AL SALT DEL BRULL

Després de aquesta bona caminada que millor que un bon dinar i una mica de repòs per després continua la ruta fins la pròxima parada, Santa Pau.
 Santa Pau esta al cor de la Garrotxa, i te un cas antic medieval molt ben conservat. Des de aquí demà farem una ruta en la que podrem veure alguns gorgs.

PANORAMICA DE SANTA PAU

Arribem a mitja tarda amb els temps suficient de donar un tom pel pintoresc poble. No deixeu de passeja per els estrets carres i visitar la magnifica plaça amb els seus arcs.





RACONS DE SANTA PAU

ESGLESIA


.
Aquest es l'aparcament que te reservat el poble per l'autocaravanes. S'ha de reservar en aquesta web de l'ajuntament.👇


    
                        

                            
                                              APARCAMENT SANTA PAU

Dissabte 4 de Juny. SANTA PAU-PALAMOS

Trajecete 106 km.

Un cop llevats i esmorzats, ens aproximem a l'aparcament de sortida de la ruta.

                         

             

                                          APARCAMENT PER VISTAR ELS GORGS

La ruta comença en el aparcament que trobem en la carretera GI-524, una mica abans de arribar al campin Mas Patxet, on a darrera mateix ja tenim el primer gorg, gorg de caga-rates.


Continuarem pel sender marcar fins al segon Gorg, El gorg Blau. No se d'on ve el nom, perquè de Blau te poc.


Retornem al camí i on cop arribem a un trencat on a la esquerra hi ha la Masia de Can Canova, nosaltres enfilem el camí a la dreta i en aquest moment surt un corriol per enfilar el tros mes dur i pujar al Serrat de Can Batlle. Arribarem al mirador després de grimpar una mica per pujar-hi. Des de allí tenim una magnifica panoràmica de tota la serra.

Ara queda fer tota la cresta pràcticament plana fins que el camí s'ha enfila cap abaix i arribar de nou a la carretera. Aquí es el punt on ens trobem amb els nostres amics, Valen i Pili. Tots sis travessem la carretera i continuem el camí per l'entrada al camí particular, però que donar accés al gorg més bonic de la sortida. el Gorg de Can Batlle.




Per nosaltres sense dubte es imprescindible. Aquí fem una aturada amb el pertinent banyet, per després continua el camí al últim gorg, Gorg de Can Cotilla o gorg del Moli de Can Riera.

També es prou maco per fer un banyet si us apeteix i el temps acompanya. Continuem la ruta travessant el campin i fen els últims 500 metres per la carretera fins l'aparcament.

GORGS DE SANTA PAU

RUTES PROPERES.

Sadernes. Ermita Sant Aniol-Gorg Blau-Salt del Brull
Sant Privat d'en Bas/Riera Gornés/ Escletxes de la Fleixeneda/Salt del Sallent
Els Gorgs de les Planes d'Hostoles

Un cop en el aparcament fem un piscolabis abans de agafar la carretera i anar cap a Palamós.


A mitja tarda fem via cap a l'àrea de autocaravanes de Palamós. La Lola ja va plena i es millor fer vida a fora i l'àrea es dona aquesta opció. L'àrea ja la coneixem i esta força be, molt recomanable. Muntem el tendal i les taules i tenim lavabos i piques per no tindre que utilitza el de l'àuto. Aquí deixo la web on reservar 


Diumenge 5 de Juny. PALAMOS

Aquests dos dies seran de relax. Platja, caminada, cerveseta, menjar i poca cosa més. De moment a mig matí tirem cap a la platja. Des de l'àrea hi ha aproximadament uns 20 minuts i la platja més propera es Cala Fosca.

Un cop instal·lats, ens fem el primer bany amb la fantàstica aigua de la Costa Brava i rodejats de peixos.

Com som culs de mal seient, Valen i jo decidim anar a Palamos pel recomanable camí de ronda que recorre tota la costa Brava. #TIPVIATGER. No deixeu de fer una passejada pels camí de ronda de tota la Costa Brava. Aquí teniu els més destacats 👉Camins de Ronda-Costa Brava.

Des de la part sud de Cala fosca ens endinsem per camí que ens deixà esplèndides vistes de la Cala. Seguim les senyal blanques i vermelles mentre travessem la muntanya de Cap gros, sentint aquest inigualable olor a pinassa. En un determinat moment el paisatge canvia a els àgaus, cactus i figues de moro. Això determina l'arribada a la bonica Cala Margarida.



Un cop acabat de passat per aquest petit poblat continuem per la muntanya i més caletes.

                          

 Enseguida ja ens trobem a la magnifica vista del port i ràpidament ens trobem ja pel carres de Palamós on fem una petita aturada pel degusta una mica la gastronomia local i tornar cap a Cala Fosca on ens espera la resta del amics.

Després de dinar tornem a fer el mateix recorregut però acompanyats de tota la colla i ens aturem més detingudament sobretot a Cala Margarita, on podem gaudir de les seves petites cases de pescadors amb tant colorits.


                                  Ruta La Fosca – Cap Gros – Puerto de Palamos

Com arribem tard, aprofitem per donar un tom pel poble i acabem sopant pel passeig marítim. Tornada cap a l'àrea i demà serà un altre dia.


Dilluns 6 de Juny. PALAMOS-L'HOSPITALET

El dia començar com ven acabar. Cap a la platja i camí de ronda cap a Cala Castell. Aquest cop s'hi apunta Jose i la passejada i una mica més llarga i més maca.  Agafem el camí de ronda direcció nord i abans de  arriba al Castell de Medieval de Sant Esteve del Mar tenim una bonica estampa de tota Cala Fosca amb la pedra que dona el nom enmig.

Un cop arribats al Castell el camí fa una mica de baixada per arriba a la pineda d'en Gori on trobem una bonica postal del nostre objectiu, Cala Castell. continuem el camí per arriba a unes de la zona més maca i més coneguda de la zona. 
Des d'aquest punt de la pineda, albirem un conjunt de cases de pescadors emplaçades sobre les roques que es remunten al segle XVI, parlem de Cala S’Alguer. Les edificacions estan calades de blanc però les portes i finestres de colors blaus, vermells, verds… al costat de les barques de pescador varades a la cala, li afegeixen una pintoresca imatge que de tenir una foto obligada són una de les millors mostres de les barraques de pescadors de la Costa Brava.  
L'any 2004 i gràcies al seu excel·lent estat de conservació i elevat valor paisatgístic, Cala S'Alguer va ser declarada per la Generalitat Ben Cultural d'Interès Nacional.
Ja només queda continua el camí de ronda fins arriba al últim punt de la ruta. Cala Castell.  
 Preciosa Cala en forma de mitja lluna i amb un extens sorral verge, dels últims que quedant en la Costa Brava.

Ara només queda donar mitja volta i desfet el camí. En total seran uns 6 km. molts fàcils i amb unes vistes envejables.


 1. Passeig Marítim

2. Port Marina de Palamós

3. Cala Margarida

4. Cap Gros

5. Cala Fosca

6. Castell de Sant Esteve del Mar

7. Pineda d'en Gori

8. Cala S'Alguer

9. Cala Castell

 De tornada a l'àrea farem un dinaret per tornar cap a casa per la tarda, no sense primer buidar i omplir aigües, ja que tenim aquesta oportunitat en l'àrea.

Ha sigut un cap de setmana molt divers. Em tingut desde unes formidables rutes per la Garrotxa, fins acaba donar-nos un banyet a l'extraordinària Costa Brava.


Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)