EL LLUÇANÈS I LA VALL D'EN BAS

0

 EL LLUÇANÈS I LA VALL D'EN BAS

    



Aquest cap de setmana visitarem dos comarques. El Lluçanès, subcomarca de Osona i la Garrotxa. En el Lluçanès farem la ruta de la bruixa napa i visitarem la capital de la comarca, Prats de Lluçanès i el pintoresc poble de Perafita.

En la Garrotxa la estada la farem en la verda Vall de'n Bas. On visitarem els pobles de Sant Esteve de'n Bas,  i Les Preses I el extraordinari Salt del Roure.

Divendres 11 de Novembre. L'Hospitalet-Prats de Lluçanès

trajecte 102 km.

Aquest divendres sortim direcció Prats de Lluçanès, on passarem la nit en una area molt ben equipada en el mateix poble. Area Autocaravanes Prats de Lluçanès.

Tot i arriba quan es fosc, fem una petita volta per poble i podem gaudir de la primera parada gastronómica en un bar del centre. 

Dissabte 12 de Novembre. Prats de Lluçanès-Perafita-Sant Esteve de'n Bas

trajecte 70 km.

Abans de esmorzar vaig a estirar les cames i faig una petita volta al voltant de la zona on hem pernoctat.

Destaca el Santuari de Lourdes i les seves fantàstiques vistes de la comarca.



Ara si, carregats de força comencem la ruta més destacable de la zona, per terres de la bruixa napa.

PER TERRES DE LA BRUIXA NAPA



 Nosaltres la comencem al area de autocaravanes, però la ruta en si comença al final del cèntric carrer de Sant Pere. Allà agafarem una pista de terra que quasi no la deixarem fins arriba al corriol de la napa. Aquesta pista té les maques blanques i verdes i quasi no te desnivell. El primer lloc destacat que trobarem serà l'església de Sant Pere de Grau.

Aquí tombarem a la dreta i continuarem la pista fins arriba al trencat a mà dreta, marcat amb líneas verdes, blanques i grogues, on ara sí agafarem la part més maca de la ruta, el corriol de la napa que ens conduirà al Roc Foradat. Lloc on s’assenyala que la bruixa de nom Maria Pujol i dita popularment Napa, perquè vivia a can Nap, fou la darrera persona executada a Catalunya com a bruixa, ja que va ser acusada de matar una nena de quatre anys. 

Podem dir que aquesta es la part més baixa del recorregut. Ara el corriol puja una miqueta fins a tornar a sortir a la pista de terra que ja no deixarem fins arriba al poble.



Abans podem contempla l'església de Sant Sebastià i un cop al poble no us perdeu el safareig municipal.

També ens trobem pel poble uns bonics mural en alguna pared molt destacables.


  

Un cop acabada la ruta aprofitem les instal·lacions de l'area per dutxar-nos i sortir fins al següent punt per visita, Perafita. Aparquem en el parking de l'entrada i comencem la passejada per carrer major. Quina es la nostra sorpresa que ens trobem un conegut del barri que te una caseta allà i ens explica les peculiaritats del poble i dels seus habitants. Una mica més conegut des de la visita del Foraster. Al pocs minuts apareix el cantant del poble i ens donar la benvinguda amb el que millor sap fer, cantant. Ens explicant la historia del ferrador del poble que avui en dia treballar per la familia real de Jordania. Tambe la hotel de cavalls que viuen a cos de rei per les monarquies saudís i com no, els més destacable del poble, la famosa coca de Perafita. Després de la conversa amb el conegut continuem per bonic carrer major per sortir a centre del poble on trobem l'església i no menys famosa el forn on podem degustar i comprar les famoses coques. Acabem de fer un tom pel poble i tornem a l'auto per dinar.
CARRER MAJOR

ESGLESIA DE SANT PERE

VISTES DEL PEDRAFORCA DES DE PERAFITA
Després de descansar una mica fem via cap a l'altra Vall que visitarem, la Vall de'n Bas (Sant Esteve d'en Bas). Allà trobem lloc a l'area municipal d'autocaravanes, ubicada a l'entrada del poble al costat de l'alberg i també de la via verda, que deixarem per fer-la en un altre ocasió. Ens apropem al poble a fer una ullada. Ens sorprèn que el centre del poble esta a dalt de una forta pujada. Un cop a dalt, passegem ja de nit per els seus carrerons.



Diumenge 13 de Novembre. Sant Esteve de'n Bas-L'Hospitalet

trajecte 110 km.

Avui farem una ruta corta ja que tenim previst visitar un familiar per la zona i menjar al Hostal Vertisol. agafem la Lola hi enfilem la carretera que tenim al costat cap a Joanetes.


ELS COLORS DE LA TARDOR EN LA VALL

Un cop passat el poble, a un parell de kms. aparcarem en la entrada d'un camí asfaltat que te la prohibició d'entrada.

SALT DEL ROURE 


Petita ruta per veure un impressionat salt. La màxima dificultat la trobarem en el aparcament, ja que només podem aparcar en la entrada del camí, e hi caben pocs vehicles.

Agafarem el camí asfaltat fins arribà a la riera on veiem la indicació a mà dreta del Salt del Roure. Nosaltres varem fer l'anada per aquest corriol, pero no es gens destacable i si voleu una opció més fàcil podeu fer la'anada i tornada per mateix camí. Segui la pista asfaltada fins les masies. Allà agafar el sender fins l'ermita i després tot recte fins el salt. A tenir en compte la baixada al salt es molt humida i molt relliscosa.


En la pared tenim una corda per ajudar-nos a baixa fins al gorg on gaudirem d'una esplendida vista de tot el salt.



En el track veureu que hi ha un moment que es desvia de la ruta. Al GPS se l'him va anar l'olla. Això fa que també s'ha incrementi el desnivell. El real poden ser sobre uns 85 m
.
  
                                                                PARKING

Un cop feta la petita excursió en anirem cap a Les Preses on gaudirem d'una petita passejada per després  dinar en el Hostal-restaurant Vertisol en el mateix poble.




LES PRESES
Només ens queda fer la última parada a l'àrea per buidar i omplir aigües i tornar cap a la city.
















                                                                                                                                                                                










Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)