PER TERRES DE PONENT

0

 PER TERRES DE PONENT







Aprofitarem aquest pont de la constitució per visitar les terres de ponent. Visitarem els poble medievals de Guimerà i Montfalco Murallat. També pujarem a la Vall de Boi per trepitja la neu i veure els fantàstics paisatges nevats de la zona. Farem la ruta de la muralla xina de Finestres i visitarem El Salencar de Barruera. 

Divendres 2 de Desembre. L'Hospitalet-Guimerà

trajecte 121 km.

La primera parada del viatge la farem al bonic poble de Guimerà. Tot hi arribar de nit i de fer molt fred, no podem deixar de fer una visita nocturna al poble on ja podem fer un tastet dels bells racons que podrem gaudir a la llum del dia. La nit la farem al aparcament nomès acompanyats d'una petita camper. Parking aquí.

Dissabte 3 de Desembre. Guimerà- Pla de l'Ermita (Vall de Boí)

trajecte 208 km.

Aquesta es la vista del poble amb la que despertèm.


No está malament, amb l'església i la torre de guaita al capdamunt.


Aquí podeu veure una magnífica vista de dron de tot el poble.

En mitad de la Vall del riu Corb troben Guimerà, un poble amb el seu principal atractiu, el nucli medieval de la població. Podem recorre'l serpentejant pel seus laberintics carrers fins l'església de Santa Maria i la torre de guaita al costat, amb unes magnifiques vistes de les taulades del poble.

Vistes des de la torre de guaita
Teulades a vista de dron

Millor informació la trobareu a la web de informació de Guimerà.👇


Aquí teniu unes poques fotos de alguns racons del poble. Son poques per els milers de fotos que fareu si el visiteu.



Un record del nostre pas pel poble👇


Un cop feta la visita sencera per tot el poble el nostre destí serà en Osca, més concretament al poble de Castilloenroy on farem una parada familiar. Abans de camí fem una aturada a Ciutadilla, que ahir vam veure passant que estava coronat per un magnífic castell. 
 Abaix podem veure una magnifica perspectiva de Castilloenroy amb el carro, símbol del poble al fons.

La parada ha sigut més llarga de lo previst pero un cop sopats emprenem la marxa per poder pernocta a la Vall de Boí i encara que sigui tard passar la nit allà i així demà poder visitar la zona més tranquilament.

Diumenge 4 de Desembre. Pla de l'Ermita (Vall de Boí)-Pont de Suert

trajecte 194 km.

Ahir arribant ja vam veure el paisatge nevat, pero aixecar-se amb aquestes panoràmiques no te preu.

Un cop esmorzats ens dirigim a les pistes de Boí i prenem unes vistes aéreas de la zona. Teniem prevista una excursió al estany gran del Pessó però amb els fred i amb tanta neu preferim deixar-ho per un altra ocasió i anirem a fer una visita als pobles de la zona.

La primera parada la farem a Taüll. De visita obligada les seves esglésias romàniques amb les seves fantastiques torres. 
SANT CLIMENT DE TAÜLL

SANTA MARIA DE TAÜLL

Continuem fins a Erik la Vall on també podem contemplar la  església romànica de Sta. Eulalia i al cementeri al costat



    
ERIK LA VALL


Per continuar per la ruta baixarem al final de la vall, a Barruera i des de allà farem el  petit passeig fluvial del Salencar.


Petita ruta que considerarem un passeig perquè no te cap dificultat i té una duració de una hora. Sortirem del aparcament al costat del pont del riu de la Noguera de Tor. Creuarem el bonic pont, amb la sensació de anar amb vaixell per el moviment que fa al creuar-lo. De seguida agafarem el camí a la dreta per endinsar-nos en el habitat natural de moltes especies indicades en diversos cartells que trobarem en la ruta. Aquest sender ens portara a un petit estany. Agafarem el camí de la esquera per bonica passarel·la que ens portara al mirador del petit pantà de Cardet.


Un cop desfet aquest tros continuem fins al final del camí amb una esplèndida vista del embassament des de el banc de la presa.

Desfarem el camí fins arribar a estany del principi però aquest cop continuarem pel camí més a prop del riu fins al pont on hem començat la ruta.


BARRUERA I LA NOGUERA DE TOR
Aquí deixelm la vall per anar a passar la nit a Pont de Suert, on encara ens dona temps a fer una volteta.

Dilluns 5 de Desembre. Pont de Suert-Benabarre

trajecte 94 km.

Avui el nostre destí es la muralla de Finestres. Aquesta excursió la tenim pendent des de fa temps i ara aprofitarem de baixada per fer-la, tot i que sabem que ens trobarem el pantà bastant buit.  Per anar-hi agafarem la carretera fins a Benabarre i d'allà fins a Estopiñan. Abans de arribar a Estopiñan trobarem una pista a mà esquerra. Aquesta pista, com explicarem a la descripcio de la ruta dependrà del tipus de vehicle podem avança més o menys.


Avui farem una ruta que tenim moltes ganes de fer pero per llunyania sempre hem postergat. Ara aprofitem que estem per la zona per fer-la. El primer que voldria es informar serà la zona de sortida que pot dependra molt del tipo de vehicle que portem. Nosaltres fem la sortida des de bastant lluny ja que anem amb autocaravana i el camí es bastant estret i no volem arriscar-nos. Un cop feta podem aconsellat de anar fins a creua el pont i deixa el allà el vehicle, es un camÍ de terra i estret, però a poc a poc es pot fer bé. En cas de portar un 4x4 o un suv o vehicle alt podem anar fins al mateix poble de finestres on hi ha un aparcament. La ruta en si no té ninguna dificultat per seguir-la. Es un camí de terra que arriba fins al poble abandonat de Finestres.

La única dificultat serà el quilometratge i el desnivell total de a prop de 500 m. Un cop en el poble nosaltres optem per anar fins la Ermita de San Marcos d'on gaudirem de una vista de les muralles.

Tenim que aclarir que en la data que hem fet l'excursió estem amb sequía i el pantà de Canyelles esta prácticamente buit, lo que li donar un aspecte molt desolador i no impresiona tant.


També existeix la possibilitat de continua el camí i arribar fins les muralles i el castell abandonat que trobem al mig, pero son molt quilometres i ens queda la tornada pel que decidim un cop vista des de l'ermita desfer el camí fins el vehicle.

En aquesta imatge podem veure com l'aigua no arriba a les muralles.

Després d'aquesta excursió dinem i fem via cap a Benabarre on passarem la resta de la tarda i la nit. 
Pujada al castell de Benabarre

Dimarts 6 de Desembre. Benabarre-L'Hospitalet

trajecte 222 km.

Pel mati fem una petita volta pel bonic poble de Benabarre i partim cap l'estany de Ivars I Vila-Sana

CASTELL DE BENABARRE

CARRER DE BENABARRE

Es tracta d'una llacuna d'aigua dolça, tot i que el seu origen és endorreic, té una superfície d'aigua de 126 hectàrees i una profunditat mitjana que no arriba als 2 m. Es tracta de l'estany interior més gran de Catalunya quan a dimensions i acull una important diversitat biològica.


En aquest llac es pot donar la volta sencera per un còmode camí que l'envolta de 5'5 km i on podem gaudir de les diferents espècies que el poblen amb diverses miradors.

Com la visita es curta es dona temps de fer una última parada al petit poble medieval de Montfalcó murallat.

Montfalcó Murallat és una petita fortalesa medieval situada a un turó a 600 metres d'alçada sobre el riu Sió, al municipi de les Oluges. Una de les característiques d'aquest poble és que conserva totalment la trama urbanística medieval, inclòs el recinte emmurallat. És sens dubte, un dels millors exemples de vila emmurallada a Catalunya.




A vista de dron podeu veure lo petit que es aquest poble

Amb aquesta visita finalitzem aquesta escapada a terres de ponent. Només desitja que arribi la pròxima per gaudir d'aquestes magnifiques terres.                                                                                                                                                                                       

  

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)