OSONA(VIC-MANLLEU)

0

 OSONA(VIC-MANLLEU)


 Aquest cap de setmana anirem a la comarca d'Osona on visitarem la popular població de Vic i la seva germana petita Manlleu, des de on farem una bonica ruta visitan el Mirador del Ter.


Divendres 25 de Març. L'Hospitalet-Vic

trajecte 80 km.

Avui la ruta la farem direcció Vic, pero abans farem una parada per visitar els nostres amic de la Tecla que s'han establert a Tona. Ara amb el nom de La Bona esTONA. #tipviatger. No deixeu de probar les seves croquetes, els seus montaditos i les seves patates amb all i oli. Després de mig sopar arribem a l'area de Vic on pernoctarem avui.


Dissabte 26 de Març. Vic-Manlleu

trajecte 11 km.

La idea per avui es visitar Vic una mica millor i recorrer racons que altres vegades no hem vist. Amb aquesta idea arribem com no a la plaça on avui dissabte tenim mercat.


Després de fer un tom pel mercat anem a la oficina de turisme on ens donan una guia amb una ruta turística senyalitzada que enllaça 30 punts, que es recorren en una hora aproximadament i ens expliquen la ciutat amb fets i dades però també amb records, curiositats i anècdotes. 

RACO DEL CALL JUEU

RIU TER

La escultura de El Merma, del artista Cinto Casanovas, es una representación de cuerpo entero de un personaje cómico del antiguo Vic de finales del siglo XIX y comienzos del XX. Se le representa llevando la máscara del Cap de Llúpia durante las fiestas de la capital de Osona. Miquel Comerma i Busquets, conocido popularmente como el Merma, nació en Vic en 1876 y se dedicaba a llevar encargos entre los comercios de la ciudad. Durante las fiestas era el encargado de llevar el Cap de Llúpia y abrir paso a los gigantes. También daba golpecitos a las personas que miraban la comitiva, a la vez de jugaba con los niños y niñas. La primera noticia histórica del Cap de Llúpia en las fiestas de Vic es del 1832. Este personaje siempre acompaña a los gigantes.
 

TEMPLE ROMÀ I RESTES DEL CASTELL DELS MONTCADA El Temple és l’únic edifici que s’ha pogut recuperar de la ciutat d’Auso, tal com s’anomenava Vic a l’època romana. Es va construir al segle I dC en un dels indrets més alts de la ciutat i orientat cap a llevant, seguint les normes de l’època. Era consagrat al culte a l’emperador. Al llarg de la història el lloc ha mantingut un component sagrat i relacionat amb el poder i és un dels tres punts a partir dels quals es va expandir la ciutat.

Un cop feta la ruta turística tornem cap a l'auto per dinar i passar la tarda a la propera població de Manlleu.

A Manlleu farem un vol per el centre on el més destable es la plaça major (Plaça de Fra Bernadí) amb els seus arcs i la escultura, "La il·lustració de la llum del món"


Escultura. La il·lustració de la llum del món
A la mateixa plaça, en la part de dalt trobem l'església.

Església de Sta. Maria de Manlleu
Un cop visitat el casc antic, tornem cap a l'auto que la tenim aparcada al costat de la zona esportiva, on trobem una area i un bonic passeig per costat del riu Ter.

Diumenge 27 de Març. Manlleu-L'Hospitalet

trajecte 98 km

Avui diumenge farem una excursió que tenim pendent pel mirador de Ter, per això ens dirigim cap a l'aparcament des de on sortirem a fer la ruta.             

MIRADOR DEL TER I SALTS DE LA RIERA DE LES GORGUES


Avui farem una bonica excursió en la comarca de Osona. En ella podem veure el mirador del Ter amb el seu fantàstic meandre i amb la vista del Monestir de Sant Pere de Casserres. Nosaltres hem aparcar al costat del antic camp de futbol que hi ha al costat de la empresa Patel Sau ( Sant Martí Sescorts) GPS 42.007986, 2.334442.
                         

Des de allà comença un camí marcat fins el mirador. A tenir en compte que hi ha un lloc més idoni per veure el meandre i fer fotos i es continuant el camí fins una gran roca que sobresurt i on tothom es fa la coneguda foto.

FOTO DES DE EL MIRADOR DEL TER

FOTO DES DE LA EXPLANADA DE LA ROCA

Després continuem el camí per veure els diferents gorgs que ens trobarem de la riera de les Gorgues. El primer dels el Salt del Cabrit.

SALT DEL CABRIT

 Darrera del Salt trobem un caminet que ens porta fins el Salt Gros de la Gorga o Salt d'en Cardona.

SALT GROS DE LA GORGA

SALT D'EN NARA

 Continuem vorejant la riera fins arriba al Salt d'en Nara. Aquí acaben els gorg però nosaltres decidim continua el camí passant per les gorgues de Sant Bartolomeu
 per arribar al mirador de la impressionant Barra de Ferro.

BARRA DE FERRO

                                         

A tenir en compte que la ruta no continua recte, sinó que agafem el camí d'en front del mirador per continua fins arriba al pròxim i últim gorg.

El camí continua fins que arribem on trobem les primeres cases , La Bertrana i des de allà ja comença la baixada que ens portarà al inici de la ruta.






RUTES PROPERES

TAVERTET-MORRO DE L'ABELLA
CANTONIGROS-LA FORA
RUPIT-SALT DEL SALLENT-MIRADOR DEL BASSIS


Un cop acabada la ruta tenim la avantatge de gaudir de la Lola al final de la ruta i poder menjar i descansar per tornar cap a casa a mitja tarda.

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)