MOIANÈS-RIPOLLÈS

0

 MOIANÈS-RIPOLLÈS

SALT DEL MOLÍ D'EN BROTONS-RIPOLL-TORRENT DE LA MASICA



Dissabte 9 de Abril. L'HOSPITALET-MOIA

Trajecte 260 km.



Aquesta escapada en portara a fer nit a la població de Moia, per demà fer la interessant ruta cap al Salt del Molí d'en Brotons. Arribem una mica tard però encara ens dona temps de fer un tomb pel poble i menjar una deliciosa pizza al Restaurant El Blat. Quan tornem ens endurem un bon susto. Em aparcat la Lola en el descampat davant del camp de futbol i és tot fosc, quan de sobte surt entre els containers un porc senglar alertat per la nostra presencia. Com trobem massa fosc el descampat decidim pernocta al carrer del costat que no hi ha trànsit hi estat més il·luminat.

                          

Diumenge 10 de Abril. MOIA-RIPOLL

Trajecte 62,6 KM.

Des de l'aparcament sortim per fer aquesta ruta molt fácil que transcorre per la Vall de Marfà. No té gaire desnivell i el principal atractiu es el Salt final, El Molí de Brotons, situat a sota de la Bauma. Al molí de Brotons i la seva bauma es pot accedir per sota del toll creuant el riu.




Aquest Molí va estar hábitat fins l'any 1863 que hi hagué una avinguda d'aigua extraordinària que s'endugué un nadó amb el seu llitet de fusta de l'interior del molí, i hi moriren les vuit persones de la família del moliner. A partir d'aleshores ha romàs abandonat.

Per camí trobem alguns tolls més amb prou aigua i amb sinuoses formes que li donen un toc diferent a altres rutes.




                                       


Un cop feta la ruta, dinarem a la Lola per després a la tarda agafar carretera fins a Ripoll on pernoctarem a l'àrea i encara que ja em estat en alguna ocasió més, donarem un tom per la capital del Ripollès.

No us podeu perdre el Monestir de Santa Maria de Ripoll, el principal atractiu de la ciutat.




Una volta per l'entorn de la ciutat que gaudeix del encreuament dels rius Fresser i Ter.



Dons només queda torna a l'auto a passar la nit per demà fer via cap a Vallfogona del Ripollès. 

Aquesta es l'àrea on passarem la nit.



                          

Dilluns 11 de Abril. RIPOLL-VALLFOGONA DE  RIPOLLES

Trajecte 12,8 km.                            

Ven d'hora fem la sinuosa carretera que separa Ripoll de Vallfogona.

Avui farem una de les rutes de Gorgs més maca i amb més gorgs que hem vist.
Deixem el vehicle al costat del poliesportiu en Vallfogona, i continuem pel camí del cementeri. El camí esta indicat i anem seguint el recorregut, trobem un desviament i nosaltres continuem cap a la Tosca. Un cop a la font val la pena pujar i passar per sota, amb compte amb els caps.

 

Després continuarem la pista uns 60 metres fins que una corba tancada cap a la dreta, surt una pista que agafarem a mà esquerra. Tot el camí esta marcat amb punts blaus que només deixarem per acostar-nos al riu i als gorgs per després tornar-lo agafar.







Hi han innumerables gorgs en aquesta ruta que la fan molt atractiva. Si no volem baixar pel mateix sender, en el últim gorg agafem el camí que va pel altre canto del torrent. Recordar que pujant el torrent sempre el tenim a la esquerra. Després a la baixada també, però només una estona, perquè després el camí s'ha endinsa al bosc. Aquest camí ens porta fins a un clar on trobem cavalls i una masia. El camí es a la esquerra abans d'arribar a la masia. Un cop hem sortit a la pista hi ha no té pèrdua fins al poble de tornada.




Que em dieu de la quantitat de gorgs que podem veure. I no estan tots per no fer-nos pesats. A sota també teniu una esplèndida vista de tot el Pirineu nevat.

I per acabar un parell de fotos del petit, però bonic poble de Vallfogona de Ripollès.



RUTES PROPERES.


Bufadors de Beví.
Sant Privat d'en Bas/Riera Gornés/ Escletxes de la Fleixeneda/Salt del Sallent.





Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)