CAP DE SETMANA PER LES MONTANYES DE PRADES

0

CAP DE SETMANA PER LES MONTANYES DE PRADES 

Divendres 9 de setembre. L'HOSPITALET-MONT-RAL

Aprofitarem el bon temps per gaudir de les muntanyes de Prades i donar-nos algun banyet. 


 Amb aquesta premissa sortim divendres cap a Mont-ral. On passarem la nit al aparcament superior del barranc del Glorieta. GPS(41.282814, 1.098847).



Dissabte 10 de setembre. MONT-RAL-LA MUSSARA

L'avantatge de passar la nit al aparcament es que ben aviat ja podem estar de ruta. Un cop aixecat m'hi acosto al forn del poble on ens recomanen les magdalenes, però per mala sort el forn es tancat per vacances. Tindrem que tornar un altre cop per provar-les. Al voltant de dos quart de deu enfilem el camí cap a la primera parada. Les Fonts del Glorieta. 

LES FONTS DEL GLORIETA

Un cop retornats al camí després de visitar l'esplèndid gorg, continuem camí abaix fins arribar a les runes de la central hidroelèctrica o ens marca el niu de l'àliga i ja ens trobem amb la gent que be des de Alcover.  Només falta baixa uns 50 metres fins arribar als primer petits gorg del Glorieta. continuem fins trobar el majestuós Gorg del Niu de l'àliga. las fotos no fan justícia a lo maco que es. Per nosaltres dels millor gorg que em vist.

Niu de l'àliga

Petits gorgs abans del Niu

Un banyet sempre esta bé 

Després de gaudir una estona del gorg el del seu entorn, inclòs veure un parell de joves tirar-se des de dalt del gorg, uns 20 metres, la zona ja comença a omplir-se de gent i aprofitem per fer via cap al pàrquing. Abans d'arribar a dalt trobem uns ciclistes que ens indiquen on es al naixement del Glorieta tot i que ara mateix no hi ha aigua es un bon lloc on remullar-se també.

            Ruta Mont-ral/ Niu de l'àliga            👇

Niu de l'aliga



Arriben a l'auto sense problemes on dinarem i després de un bon repòs enfilem cap al bonic poble de Prades on aparquem i fem un tom per els seus carrers amb les cases típiques de color vermellós.



Un cop vist el poble ens refresquem als bars de la plaça per agafar carretera i anar a passar la nit al refugi de la Mussara, on per 6€ per persona podrem acampar i gaudir del restaurant i dels serveis.

Diumenge 11 de setembre. LA MUSSARA-L'HOSPITALET

Avui ens aixequem amb gana i cauen uns ous ferrats amb bacó. Justament al reves de com s'ha fa. Primer exercici i després recuperar. Un dia es un dia. 

La caminada d'avui no es molt exigent i ens ho prenem amb calma. Avui anirem fins els Avens de la Febrò des de La Mussara. També recordar que es pot fer des de la carretera del poble de la Febrò, però aquesta es mes curta i amb millor vistes.

La sortida la tenim davant mateix del refugi i el primer lloc destacable es el mirador de la Mussara, amb unes esplèndides vistes de tots els cims de les muntanyes de Prades.


Continuem el sender fins arribar a la carretera que creuarem. Just al altre canto ens trobem els primers cotxes aparcats. Recordeu que si voleu retallar una mica la ruta podeu aparcar en aquest lloc, GPS (41.258488, 1.023169) O aquest, que està una mica més endavant, GPS (41.260857, 1.018947). El sender  no més dificultat que seguir el camí marcat per les marques blanc i grogues fins que ens trobem els avencs o millor dit l'entrada que esta marcada amb unes pedres. Aquesta es la màxima dificultat, trobar el corriol de baixada  i la baixada  fins l'entrada. Però un cop a dalt de tot del Avens ens quedem bocabadats amb la majestuositat de les escletxes. En les fotos no es pot veure lo petit que s'hi troba un allà enmig. El recorregut no te gaires metres uns 35 metres i podem trobar un parell de coves bastant interessants. L'ultima gaire bé no es veu. Un cop visitat l'avenc tornem pel mateix camí per on hem arribat amb la diferencia que l'últim tros ho fem per la carretera.

                                     

                                          👉Avencs de la Febrò                   

                            

Tornem cap l'hora de fer un vermutet al refugi mentre preparem les patates i botifarra que vam comprar ahir a Prades. Això si que es comprar de proximitat.
Després del menjar toca la pertinent becaina, aquest cop amb gandula.

Fins aquí l'escaparata a les muntanyes de Prades. Hi tornarem ens ha quedat pendent Les Tosques de Capafons i el Toll d'olla de Farena. Només ens queda que passar per una benzinera de Reus per buidar i omplir aigües i autopista fins a Hospi.



Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)