SADERNES-ERMITA SANT ANIOL-GORG BLAU-SALT DEL BRULL

0

SADERNES-ERMITA SANT ANIOL-GORG BLAU-SALT DEL BRULL



 

Avui farem una ruta que teníem pendent des de fa temps. Aprofitem que tenim tres dies de festa i un divendres laborable per pujar.

 Encara que es dia laborable per la majoria, es festiu per el mon de l'ensenyament i es nota al pàrquing que no estem sols.
Recordar que en temporada alta i cap de setmanes cal reservar per accedir a l'aparcament.
La ruta li hem ficat moderada per ser una mica llarga, però el camí a part de ser una mica llarga no presenta cap dificultat a excepció del tros que va des de El Gorg Blau al Salt del Brull que s'hi accedeix a traves del riu amb la dificultat que representa. En alguns llocs les pedres llisquen molt. Segurament sense banyet el temps de ruta es redueix considerablement a 4 o 5 hores.
La ruta comença a sota del aparcament i simplement tens que seguir el camí i les marques verdes i taronges.
El primer lloc destacable es el pont de Sant Valentí.

 A partir d’aquí ja estaràs en contacte  molt directe amb la riera de Sant Aniol.
SENDER QUE COMENÇA AL COSTAT DEL PONT

Un altre punt destacable es la presa del Gomarell.

 Continuarem el camí que anem travessant el riu en diverses vegades.


 Abans de arribar al punt on trobarem un contenidor amb bosses de terra on ens demanant si podem ajudar en la reconstrucció del refugi i anar pujant-les.



Seguint el camí arribem al pont, indicatiu que estem a prop de l'ermita. Un cop al refugi, no abans dipositem les bosses que portem i podem refrescar-nos a la font i continuem fins a la propera parada, el Gorg Blau.

                                    

Ermita de Sant Aniol

REFUGI
Per accedir al Gorg hi ha que baixa un sender una mica difícil però el resultat mereix la pena. El gorg Blau i els seus meravellós colors brillant al sol. Aquí es on es queda la majoria de la gent però nosaltres continuem per la riera fins al destí final. El Salt del Brull. En aquest cas estem sols i això li dona un plus de bellesa. Aquí es on fem el banyet corresponent i tornem desfent el camí. Hi ha una opció més llarga per el Salt de la Novia, que nosaltres desestimen.
VISTA DEL GORG BLAU DES DE EL SENDER




SALT DEL BRULL

CAMI DIRECCIO AL SALT DEL BRULL




PÀRQUING SADERNES

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)