CAL ROSAL-SALT DE LA FRAU-ESTANY DE GRAGES-GORG DEL BELLUS

0

Cal Rosal-Salt de la Frau-Estany de Graugés-Gorg del Bellús

Avui farem una ruta no massa concorreguda pero amb un paisatge extraordinari pel Berguedà. La ruta parteix de la colonia Cal Rosal, des del aparcament a la entrada. Des de allà creuarem el pont i després la carretera per arribar a les restes del Molí de Minoves i les antigues escoles i enfilar la muntanya, es el tros amb més dificultat. Aconsellem guiar-nos per el track i un GPS perqué aquest primer tros te bastant dificultat per seguir-lo, ja que transcorre per corriols poc freqüentats i difícil de trobar. De fet nosaltres vam haber de capgirar al camí perqué les senyals de GR ficava final del sender, pero s'ha de continuar i agafa un petit corrió cap amunt abans d'arribar a la riera. Tenim que passar per un tros de sender on tenim que traspassar dos vegades per la porta de la tanca electrificada. Nosaltres ens vam entretenir més amb aquesta part de la ruta ja que vam estar buscant algun bolet que altre. Es la part més humida i aconsellem portar calçats impermeable.
GORG DE FONTCALDES
Per aquest corriol arribarem primer al Salt de Fontcaldes i després de passar per un altre petit Gorg arribem al majestuós Salt de la Frau.

Un cop vist, al passem per sobre i després de uns 150 metres, deixarem al corriol i sortim al camí on anirem travessam diferents masies. Per aquest camí arribarem a Greugés i el primer Estany, Estanyol de les Escoles i d'aquí arribem al restaurant Cal Garreta, on molta gent aparca per fer un tom al Estany de Greugés, el més gran i bonic de la zona.
ESTANYOL DE LES ESCOLES
                                                                                                                                                                           

ESTANY DE GRAUGÉS

Un cop vorejat l'estany sortim d'aquest i enfilem el camí de baixada fons la depuradora i l'estany de Sant Ramon per definitivament deixa enrrere la zona dels estanys. Continuem travessant alguna que altra masia fins arribar a la desviació cap al cim del serrat dels tres hereus. Nosaltres no la fem ja que se'ns ha fet
tard i encarem una bona part de camí de baixada fins arriba al Moli de Bellús i els seu corresponent Salt, no tant alt com al de la Frau, pero de característiques semblants.


Ara ja només queda passar per dalt del gorg i agafar el camí ampli que ens portarà amb una petita pujada fins al Colleto de Ballús i seguidament l'església de Sant Vicenç d'Obiols. Continuant el camí de seguida tenim ja a la vista el Llobregat i ens apropem al espectacular sobreeixidor.

Tornem al camí per fer els últims metres i passar el nou pont i arribar a Cal Rosal, on ens espera la habitual recompensa, un refrigeri amb braves per alguna tasqueta. No oblideu si es l'época de passar pel mercat del bolet.
PONT NOU DE CAL ROSAL



                              

RUTES PROPERES

Gorgs de la riera de Margançol


    

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)