ELS ESGAVELLATS. VILANOVA DEL CAMI

0

 ELS ESGAVELLATS. VILANOVA DEL CAMÌ



Avui farem una ruta senzilla i no molt llarga on visitarem un paisatge singular, Els Esgavellats. Amb el nom de "Els Esgavellats" es coneix una àrea de la serra de Collbàs on el paisatge es caracteritza per la presència de grans escletxes al sol rocós i per grans blocs de pedra caiguts que han provocat formes estranyes, petites coves i passos estrets.
La ruta comença en el aparcament al final del poble de Vilanova, just abans de arribar al parc fluvial. Aquí teniu les coordenades GPS 41.566368, 1.640004. La ruta no te gaire dificultat, tot i que no esta del tot ben indicada es millor seguir el track ja que les marques blanques i grogues no estan en tot el recorregut que fem nosaltres. Nosaltres fem el recorregut pujant per un corriol paral·lel als Esgavellats i d'aquesta forma els fem de baixada. Un cop arribats a la part més alta en endinsem pel bosc per anar trobant els primers Esgavellat.


Continuem baixant el primer pel bosc i travessem la zona mes humida de la ruta fins arribar al camí i després de caminar un tros per ell tornem a girar a la dreta cap al bosc, per arribar al Esgavellats més gran i més fotogènic.



La ruta continua fins a tornar a sortir al sender que continuarem fins a retrobar al punt on hem ascendit. Nosaltres ara si continuarem per sender fins arribar al final de la ruta. A sota tenim unes vistes de la zona fluvial de l'Anoia que podem veure des de l'aparcament.


                                      

                              

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)