ESTRECHO DE ARBOLEJA

0

 ESTRECHO DE ARBOLEJA

L'estret de l'Agualeja és un dels espais naturals més bonics i desconeguts de la Regió de Múrcia. Un canó de parets verticals que ronda els 10 metres d'alçada amb formacions geològiques úniques que sorprenen per la bellesa i la singularitat.


El canó de l'Agualeja o Arboleja és d'aquells espais naturals que no es pot imaginar que existeixen a Múrcia, de fet, és un dels racons geològics més bonics i desconeguts de la Comunitat de Múrcia.

 

 La Tancada de l'Agualeja es troba a la llera de la Rambla de Lèbor. Una llera que s'estreny entre les dues parets, al voltant del metre i mig, a la part més estreta. L'alçada del canó ronda els 10 metres, per la qual cosa són escassos els raigs de sol que s'endinsen en aquest espai; generant així una atmosfera d'humitat ideal per al creixement de molses i plantes de ombrívol. A més, a tot això hi sumem la presència de l'aigua que es filtra per les parets i també neix al principi de la tancada. Una sèrie d'elements, que units entre ells, creen una atmosfera màgica. 

 La ruta no té cap dificultat. Al final del pàrquing està senyalitzada. Només cal baixa les escales i endinsar-se pels estrets fins que no puguis avançar més a causa dels restes d'aigua que quedant en alguns racons. Un cop desfet l'estret i pot continuar el camí per dalt i veure'ls des de dalt per arribar de nou al aparcament.

                        

                          

                                         Pàrquing de la ruta 

                                    Los Estrechos en Instagram 

 


Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)