TAVERTET (MORRO DE L'ABELLA)- GORGS DE LES PLANES D'HOSTOLES

0

 TAVERTET I LES PLANES D'HOSTOLES

Dijous 6 dia de reis 

Sortim per passar la nit al pintoresc poble de Tavertet, en la comarca d'Osona dins de la zona de les Guilleries.  Al poble s'ha aixeta a sobre d'un gran precipici que ens permet veure esplèndides vistes del pantà de Sau i voltants. Passem la nit en l'àrea que hi ha en el mateix poble i d'on serà la base per partir l'endemà a fer la ruta.




MORRO DE L'ABELLA



CASA-TAVERTET-LES PLANES D'HOSTOLES-STA. COLOMA DE FARNES-CASA  286 km.

DIVENDRES 7 DE GENER.  
Avui sortirem aviat per aprofitar el dia, ja que per la tarda enseguida es fa fosc. Des de la mateixa àrea anirem cap a la part esquerra del poble on s'ha inicia la ruta. En aquesta ruta tenim diferents punts d'interès .



 Passarem per sota del Salt del moli Bernat (sense quasi aigua). Al salt des de sota travessem la bauma de les Corts i Pique. Més endavant pujarem per les escales que ens conduiran a la cova de Pixarelles i des de allà l'últim tros de pujada i arriba al Morro de l'abella i les seves esplèndides vistes sobre el pantà de Sau.
També heu de tenir present que es pot fer la visita, deixant el cotxe aparcat al pàrquing de la carretera i baixa fins el Morro (15 min.)


BAUMA DE LES CORTS

SALT DEL MOLI BERNAT

ESCALES

COVA DE LES PIXERELLES


MORRO DE L'ABELLA DES DE LA RUTA
                                      
VISTES DES DE MORRO DE L'ABELLA

ENLLAÇ AQUI 👇




Aquestes son les vistes que teniu des de Tavertet del pantà de Sau i els cingles del voltant.

 
CINGLES DE TAVERTET


CARRER DE TAVERTET

DISSABTE 8 DE GENER.

  Ahir vam arribar per passar la nit al poble de Les Planes d'Hostoles, on avui començarem la ruta dels gorgs i pujada al castell.
 Hem dormit al aparcament als carrers de les afores del poble molt tranquils i amb l'avantatge de començar la ruta des de aquí per arriba al primer gorg que visitarem. Gorg de Can Poetí.

GORG DE CAN POETI

Especificar que en aquesta època no cal autorització per visitar els gorgs, però en temporada alta, cal donar-se d'alta en aquesta web. Visitar els Gorgs
 La ruta esta molt be especificada i continuem fins al Gorg del Moli dels Murris. Per nosaltres si be el gorg no es dels mes bonics, la zona del riu fins arribar-hi es increïble. Hi han unes piscines naturals espectaculars.



PISCINES NATURALS DE LA RIERA DE COGOLLS


GORG DEL MOLI DELS MURRIS

Un cop visitat aquest Gorg tenim dos opcions. Nosaltres varem pujat fins al Castell, des de on podem gaudir d'unes fantàstiques vistes o be desfer un tros de camí i anar fins el següent gorg.



Fem la baixada del castell i creuem la carretera per continua per el riu Brugent i arribar fins la Cova de la Reixa


COVA DE LA REIXA

Continuarem el camí una estona pel costat de la carretera per tornar a entrar cap al riu i visitar els dos últims gorgs. Gorg de la Plana i Gorg de la pedrera de'n Biel.
Al camí continua fins el poble on podem gaudir de la seva gastronomia o finalitza la ruta fins el punt de sortida.


GORG DE LA PEDRERA DE'EN BIEL

GORG DE LA PLANA


ENLLAÇ 👇




DIUMENGE 9 DE GENER. 

Avui farem un dia mes tranquil. Ahir vam arribar a dormir a Santa Coloma de Farners i aquest mati aprofitant que em dormit al costat, donarem un tomb per la riera de Sta. Coloma i deixarem per la propera vegada la ruta dels  Gorgs de Penjacans.  Volteta pel poble i cap a casa.














 

Publica un comentari a l'entrada

0Comentaris
Publica un comentari a l'entrada (0)